Embercsempész és határsértők Bács-Kiskun megyében

Rendőrség

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 26-án 0 óra 10 perckor Bátmonostor térségében 20 külföldit tartóztattak fel, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bajai Rendőrkapitányság járőrei 2021. október 26-án 2 óra 45 perckor az 52-es számú főút 55-ös kilométerénél, Solt térségében ellenőriztek egy járművet, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A furgon rakterében a rendőrök 12 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A 31 éves sofőrt az egyenruhások előállították, és ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. A férfit kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe veszik és kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

14 határsértőt tartóztattak fel Bácsborsódál.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 26-án 6 óra 50 perckor Bácsborsód térségében 14 határsértőt tartóztattak fel. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A csoport tagjai jogellenesen jutottak be az országba, ezért a járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Elfogtak egy román embercsempészt Soltnál.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök egy gépjárművet ellenőriztek az 52-es számú főút 55-ös kilométerénél, Solt térségében 2021. október 26-án 8 óra 25 perckor.

A külföldi rendszámú teherautót egy 53 éves román férfi vezette. A jármű rakterében öt illegális migráns találtak az egyenruhások, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. A férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A sofőrt a járőrök előállítják, és ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. A román állampolgárt kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe veszik és kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Újabb illegális migrásnok Bács-Kiskun megyében.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 26-án 8 óra 20 perckor 31 külföldit tartóztattak fel Bácsalmás közigazgatási területén. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.