Rátámadt a gyermekfelügyelőre egy bajai gyermekotthonban, mert nem kapott cigarettát

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy fiatalkorú fiú ellen, aki 2021 júniusában egy bajai gyermekotthonban a nyakát szorongatta és többször megütött egy gyermekfelügyelőt azért, mert a sértett nem adott neki cigarettát.

A vádirat szerint a 16 éves fiú először nevelőszülőnél élt, majd egy bajai nevelőotthonba került. A fiú indulatkezelési problémákkal küzd, és az iskolából többször elszökött.

A fiatalkorú 2021. június 1-én, éjjel, a gyermekotthonban cigarettát kért az egyik gyermekfelügyelő nőtől. A sértett azonban nem adott neki, ami miatt a vádlott többször mellkason ütötte és a nyakát is szorongatta. A sértett a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló nyaksérülést szenvedett.

A fiút a közfeladatot ellátó személynek minősülő sértettet jogszerű eljárása alatt bántalmazta. A sértett kérte a vádlott megbüntetését könnyű testi sértés miatt is.

A járási ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettén kívül könnyű testi sértés vétségével is vádolja. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.