Késsel fenyegette, az orrát is betörte

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki alig hét hónapos kapcsolatuk alatt többször bántalmazta, kést szegezve a nyakához öléssel fenyegette élettársát, majd egy alkalommal olyan erővel ütlegelte, hogy a nőnek az orrcsontja is eltört.

A vádirat szerint a felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt álló férfi 2020 márciusában létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, akivel a férfi házában, Szankon együtt éltek. Alig hét hónapos kapcsolatuk alatt gyakran került sor közöttük szóváltásra, melynek során a vádlott több alkalommal veréssel fenyegette meg az élettársát, többször pedig bántalmazta a nőt. 2020 augusztusában a vádlott a közösen lakott ingatlanuk hálószobájában ököllel többször arcon ütötte élettársát, majd kirángatta őt a konyhába, ahol egy 20 cm pengehosszúságú kést szorítva a nyakához, megöléssel fenyegette.

A férfi attól sem riadt vissza, hogy autót vezetve ököllel ütlegelje a mellette utasként helyet foglaló nőt. Ekkor az autóval megállt, kirángatta élettársát a kocsiból és tovább bántalmazta. Egy ilyen alkalommal, 2020. szeptember 23-án, a bicskája nyelével többször rávágott a fejére, majd a védekezni próbáló sértett bal csuklóját a késsel megvágta. Ezután folytatva útjukat, kiabált a sértettel, továbbra is megöléssel fenyegette és a haját rángatta. Végül a gépjárművel ismét megállt, majd a vérző sértettet kilökte az autóból, és magára hagyta.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést, emellett agyrázkódást, az arcán, mellkasán és alkarján zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit súlyos testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés utólagos végrehajtását is el kell rendelni. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.