Brutális állatkínzás miatt emeltek vádat Kecskeméten

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki a  vád szerint 2019 márciusában egy Kecskemét környéki községben egy seprűnyéllel megvert és megvakított egy kutyát, majd májusban baltával bántalmazta a saját pónilovát.

A vádirat szerint a vádlott 2019. március 26-án, este, ittasan gyalogolt, amikor észrevett egy pincsi jellegű, keverék kutyát, ami kiszökött az egyik udvarról. Amikor a kutya visszament az udvarra, a vádlott követte és egy ott talált seprűnyéllel az állat fejét és testét nagy erővel ütlegelte. Ezután a vádlott elment az udvarról.

A bántalmazás miatt az eb a bal szemét elvesztette és a koponyacsontja is eltörött. A sérülései olyan súlyosak voltak, hogy állatorvosnak el kellett altatnia. A brutális állatkínzás nagy és hosszan tartó fájdalommal járt, az ebnek különös szenvedést okozott.

A vádlottnak volt egy középtermetű, kanca pónilova. A férfi 2019 májusában a tanyájának az udvarán egy lovaskocsiból kísérelte meg kifogni az állatot, ami azonban a vádlott ittassága miatt nem sikerült. A férfi ezen feldühödött, felkapta a tanya udvarán lévő fejszét és combtájékon belevágta a ló hátába. A bántalmazás miatt az állat vérző metszett sérülést szenvedett, ami nagy fájdalommal járt. Az elszenvedett sérülés a lónak különös szenvedést okozott.

A büntetett előéletű férfi szabadlábon védekezik, őt a járási ügyészség két rendbeli állatkínzás bűntettével vádolja. Az ügyész elzárás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy az állatkínzáshoz használt baltát is el kell kobozni. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük