Az utcán garázdálkodott, a rendőrök tetten érték

Rendőrség

A bajai nyomozók lezárták annak a fiatalkorúnak az ügyét, aki mérgében rongált a város egyik buszmegállójában- tette közzé a police.hu

Bejelentés érkezett 2020. január 11-én este a bajai rendőrségre arról, hogy Bátmonostor egyik utcájában egy idegen garázdálkodik. A helyszínre érkező járőrök a Zrínyi utcai buszmegállóban egy 14 éves fiatalt igazoltattak. Kiderült, hogy a tinédzser összerugdosott, megrongált és összetört összesen három köztéri szemeteskukát, a buszmegálló fából készült oldalát, illetve az építményre szerelt ereszcsatornát. Végül kiszedett a földből egy gázjelző oszlopot is. A rongálás során a helyi önkormányzatot megközelítőleg 86.000 forint kár érte.

A nyomozók garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a randalírozó bajai fiút, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. Kihallgatása során azzal védekezett, hogy összeveszett a barátnőjével, és mérgében cselekedett.

A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes fiatalkorúak ügyészségének.