Próbaideje alatt újabb rablást követett el

Ország Rendőrség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2019. augusztus 27-én kirabolt egy idős házaspárt egy Fejér megyei faluban.A vádirat szerint a terhelt reggel, a sértettek ingatlanának hátsó kertjében elrejtőzött, arcát sállal eltakarta, majd amikor az egyik sértett a gazdasági épületekhez ment, őt megütötte, aki ettől a földre esett. A vádlott a földön fekvő sértettet megrúgta, miközben élet elleni fenyegetéssel arra szólította fel, hogy menjen be a gazdasági épületbe, majd annak ajtaját rázárta.
A férfi ezután a házhoz ment és az ott tartózkodó, egészségi állapota, valamint kora miatt a mozgási képességében nagymértékben korlátozott idős asszonytól hangosan kiabálva másfél millió forintot követelt. Az idős asszony közölte, hogy nincs pénzük, majd a telefonhoz indult, hogy segítséget hívjon, azonban a vádlott a telefonkábelt kitépte a falból, és továbbra is pénzt követelt. Az idős asszony a vádlott erőszakos, fenyegető magatartásától tartva 150.000,- Ft-ot adott át neki. A terhelt a gazdasági épületbe korábban bezárt, időközben kiszabadult sértettet észlelve a helyszínről elmenekült.
Az ügyészség vádiratában, a különös visszaeső terhelttel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás kiszabását, valamint letartóztatásának az elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta.

ugyeszseg.hu