Segítségnyújtás elmulasztása Kiskunhalason

Rendőrség

A rendőrök egy napon belül beazonosították és elfogták azt a 31éves férfit, aki a gyanú szerint balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

Kiskunhalason, a Jókai utcában közlekedett 2019. április 24-én 14 óra 30 perckor egy ismeretlen személy egy segédmotoros kerékpárral. A helyszíni szemle adatai szerint a Kőrösi út kereszteződéséhez érve úgy kanyarodott balra, hogy nem biztosított elsőbbséget a szemből érkező – egyenesen továbbhaladni szándékozó – kerékpárosnak, ezért összeütköztek. A motoros a baleset bekövetkezése után segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. Az 57 éves biciklis nő – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérülést szenvedett.

A történteket kamera is rögzítette, ami alapján az egyenruhások Kiskunhalas lakosságának a segítségét kérték az ismeretlen személy azonosítása érdekében.

A helyi rendőrök – lakossági bejelentés alapján – 2019. április 25-én 10 óra 30 perckor elfogták azt a 31 éves helybélit, aki a segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett, ő jelenleg szabadlábon védekezhet.