Tovább oldják a korlátozásokat – erre számíthatunk május 10-től

Ország

Csütörtök este megjelent Magyar Közlöny legfrissebb száma, melyből többek között az is kiderül, hogy május 10-től az óvodások és iskolások testnevelésóráit és szakköreit tarthatják sportlétesítményben, uszodában, edzőteremben, vagy akár jégpályán is.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának negyedik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról. Ezzel a felütéssel indul a legfrissebb Magyar Közlöny, melyből kiderül, hogy:

az óvodások és iskolások esetében lehetővé válik a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák szervezett keretek között (testnevelés óra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás) történő látogatása. Ez abból következik, hogy május 10-én a nyitás következő fázisa alapján az általános iskola felső tagozatán és a középiskolákban, felnőttképzésben is visszatér a jelenléti oktatás.

A közlönyből azt is megtudhatjuk, hogy megszűnik a közigazgatásban az otthoni munkavégzés: “a közigazgatásban elrendelt lakó-, illetve tartózkodási helyen történő munkavégzés és a gazdaság szereplőinek felkérése, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására, megszüntetésre kerül.”

Továbbá: A koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére.