Joe Biden amerikai elnök

Joe Biden, amerikai elnök elengedi a diákhitel-tartozásokat

Világ
Joe Biden tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy választási ígéretének megfelelően, törli a diákhitel-tartozások nagy részét.

 

Az amerikai elnök, Joe Biden erős szavakkal vágott vissza a sajtótájékoztatón, melyen egy riporter azt kérdezte tőle, hogy igazságosnak tartja-e a diákhitel-tartozások elengedését azokkal az emberekkel szemben, akik már korábban visszafizették a diákhitelüket.

“Ön szerint azokkal az emberekkel szemben, akiknek nincs több milliárd dolláros vállalkozásuk, méltányos, ha azt látják, hogy az egyik ilyen ember megkapja az összes adójóváírást?”

Az amerikai kormány 10 ezer dollárral csökkenti azoknak a  magánszemélyek szövetségi diákhitel-tartozását, akik nem keresnek évente 125 ezer dollárnál többet. A hátrányos helyzetben lévők számára ugyanez 20 ezer dolláros könnyítést jelent. Körülbelül 20 millió amerikait érint a kedvező módosítás, amely gyakorlatilag mentesíti őket a diákhitel visszafizetésétől.

Az amerikai elnök, Joe Biden ezzel az intézkedéssel újabb választási ígéretét tartotta be. Az Egyesült Államok központi költségvetése 300 milliárd dollár bevételtől esik el a diákhitel-tartozások törlése által.

– Vida Virág –