okostelefon

Nyugtatót és mobiltelefont rabolt egy fiatalkorú Sükösdön

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy fiatalkorú fiú ellen, aki 2021. január 21-én Sükösdön egy farúddal felfegyverkezve az egyik ismerősétől nyugtatót és mobiltelefont rabolt.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2021. január 21-én este az egyik ismerősének a sükösdi ingatlanához ment. A kerítésen átmászva bejutott az udvarba, a ház bejárati ajtaját betörte és bement.

A farúddal felfegyverkezett fiatalkorú az általa látásból ismert sértettet egyszer ököllel fejen ütötte, amitől a férfi a földre került. Ezután a vádlott ráült a sértett mellkasára, majd nyugtatót, készpénzt és mobiltelefont követelt. Közben azzal fenyegetőzött, lelövi a sértettet.

A sértett a fenyegetés és az erőszak hatására átadott egy doboz nyugtatót. A fiatalkorú vádlott ezen kívül elvette a sértett 45.000 forint értékű mobiltelefonját, majd a kapun átugorva távozott a helyszínről. Az ütés miatt a sértett a fején vérző sérülést szenvedett.

A letartóztatásban lévő fiatalkorú büntetett előéletű, a rablást felfüggesztett fogházbüntetés, valamint próbára bocsátás hatálya alatt követte el. A járási ügyészség a vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettén kívül magánlaksértés bűntettével is vádolja.

Az ügyész végrehajtandó fogház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a próbára bocsátást meg kell szüntetni és a korábbi felfüggesztett fogház végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.