Lopott és rongált

Rendőrség
A hajdúnánási rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást egy fiatalkorú fiúval szemben.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás egy 16 éves fiatalkorú fiúval szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. november 14-én 0 óra körül a gyanúsított két gyermekkorú társával bement egy Hajdúnánás, Köztársaság téren található társasház pincéjébe, ahonnan szerszámokat, BMW márkajelzéseket és egy festékszóró sprayt loptak. A fiatalok ezután a lopott festékszóróval összefirkálták a Kossuth utcai posta, valamint egy áruház épületének falát, majd elszaladtak. A háromfős társaság ezután a lopott spray-vel az autóbusz-végállomás üvegfalára is különböző ábrákat fújtak. Az esetről történt állampolgári bejelentést követően a helyi rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, amely során elemezték a város térfigyelő kamerarendszerének felvételeit. Ennek eredményeként aznap délután azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves helyi fiút és két gyermekkorú társát. A nyomozók a fiatalkorút gyanúsítottként hallgatták ki. A két 12 éves fiút tanúként hallgatták meg a rendőrök.

A rendőrség a 16 éves fiúval szemben a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.