A korábbinál hosszabb utasfelvételre figyelmeztet a Wizz Air

Világ

A szigorodó nemzetközi adminisztrációs kötelezettségek miatt a korábban megszokottnál tovább tarthat az utasfelvétel a repülőtéren – közölte a Wizz Air az MTI-vel csütörtökön.

A légitársaság azt kéri az utasoktól, hogy legkésőbb az indulás előtt 2 órával érkezzenek meg a repülőtérre, és abban az esetben is keressék fel a járatuknak megfelelő utasfelvételi pultot, ha az online utasfelvétel során érvénytelen beszállókártyát adott a rendszer. Ebben az esetben légitársaság földi kiszolgáló partnerének munkatársai ellenőrzik, hogy az utasnak van-e a célországnak megfelelő igazolása, engedélye, érvényes vírustesztje, illetve megfelelően elvégezte-e az online adatszolgáltatást.

Amennyiben az utas bemutatja a fogadó ország által megkövetelt dokumentumokat, igazolásokat, a Wizz Air nyomtatott beszállókártyát állít ki. Ellenkező esetben viszont kénytelenek megtagadni az utazást, hiszen megfelelő papírok nélkül a célország nem fogadja az utast, sőt meg is büntethetik a hatóságok mind az utast, mind a légitársaságot – olvasható a közleményben.

Az egyes országokban érvényes beutazási feltételekről a légitársaság honlapján is lehet tájékozódni, de – tették hozzá – a fogadó ország konzuli weboldalát is érdemes áttekinteni. Javasolják továbbá az Európai Unióban július 1-jétől bevezetett digitális Covid-igazolványt is, amellyel tesztkötelezettség nélkül lehet utazni az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között.

A Wizz Air járatain továbbra is kötelező maszkot viselni – tették hozzá.