Gyalogosok közé hajtott egy autó Londonban, lövések is dördültek

Világ

Lezárták a brit parlament, a Westminster környékét, miután lövöldözés hallatszott a környéken. Fültanúk szerint három vagy négy lövést lehetett hallani.

21:00

A Scotland Yard tájékoztatása szerint négyen meghaltak és legalább húszan súlyosan megsérültek a London belvárosában szerdán elkövetett merényletben.

Négy halottja van a szerdai londoni terrortámadásnak. A brit sajtó szerint egy férfi legalább nyolc embert elgázolt a londoni Westminster-hídon, majd a kocsijából kiszállva egy konyhakéssel a kezében elindult a parlament épülete felé. Friss források már két támadóról beszélnek, de ezeket a híreszteléseket nem tudták bizonyítékokkal alátámasztani.

A rendőrök csak a bejáratnál kapták el, ahol a férfi rátámadt az egyik rendőrre. A tiszt viszonzásul golyót eresztett a támadóba, de a kórházba érve belehalt sérüléseibe. A parlamentet és a hidat lezárták, több mentőautó és egy mentőhelikopter is megérkezett a helyszínre. A brit rendőrség egyelőre terrorista támadásként kezeli a londoni parlament közelében történt incidenst, amíg a tények mást nem igazolnak. A rendőr mellett a támadó és két, a hídon elgázolt ember is meghalt.

16:40

A BBC szerint David Lidington konzervatív frakcióvezető azt mondta a képviselőknek, hogy egy rendőrt késeltek meg a parlament épületében, a feltételezett támadót pedig a rendőrök lelőtték. A parlamenti személyzetet arra kérték, maradjanak az irodáikban.

A londoni tömegközlekedési központ a rendőrség kérésére lezárta a Westminster metróállomást.