5 milliót akart kizsarolni a felesége szeretőjétől

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség zsarolás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019 júliusában Kecskeméten a félrelépő feleségének a szeretőjétől 5 millió forintot akart zsarolással megszerezni.

A vádirat szerint 2019 júliusában a sértett férfi egy bevásárlás alkalmával megismerkedett a vádlott feleségével, majd szexuális kapcsolat jött létre köztük. A vádlott megtudta a felesége félrelépését. Anyagi nehézségei voltak, ezért elhatározta, hogy a félrelépést felhasználva pénzt szerez magának.

A vádlott a feleségétől megtudta a sértett telefonszámát és telefonon találkozót beszélt meg vele 2019. július 29. napjának délutánjára egy kecskeméti benzinkút shopjába. A házasember sértett a találkozón megjelent, a vádlott pedig átadott neki egy papírtörlő darabot, amin egy bankszámla szám volt feltüntetve.

Ezután a vádlott a sértettet kihívta a shopból, majd a shop hátsó részénél lévő üres területre irányította. Itt közölte a sértettel, hogy mindent tud a felesége és a sértett közötti szexuális kapcsolatról. Azért, hogy a mondandójának nyomatékot adjon, részletesen ismertette a sértett előtt az együttlétek helyszíneit és időpontját.

A vádlott közölte a sértettel, hogy amennyiben 2019. augusztus 2-án reggel 8 óráig a papírlapon lévő számlára nem utal át 5.000.000 forintot, úgy a félrelépésről értesíteni fogja a sértett feleségét és gyermekét, továbbá ezt jelezni fogja a sértett munkahelyén is.

A sértettben az elhangzott fenyegetések komoly félelmet keltettek és azonnal rendőri segítséget kért. A vádlott ezután még figyelmeztető sms-eket is küldött a sértett telefonjára, amelyekben figyelmeztette a sértettet a következményekre, ha nem utalja a pénzt. Mindezek ellenére a sértett nem fizetett.

A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség zsarolás bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük