287 milliós csalással gyanúsítják, letartóztatásba került

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 44 éves kiskőrösi férfi letartóztatását, akit különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. áprilisában felkeresett egy kiskőrösi nőt azzal a valótlan állítással, hogy 36 millió Euró összeget szeretne forintra váltani és ebben a segítségét kéri. A nő beleegyezett, hogy 300 forint/Euró áron vásárol a gyanúsítottól 180-200 millió forint értékben Eurót. A forint összeget a gyanúsított előre kérte arra hivatkozással, hogy az Euró egy budapesti ügyvédnél van letétben és csak akkor tudja felvenni, ha magánál van forintosított összeg. Ennek igazolására egy ügyvédi fejléccel ellátott iratot is bemutatott.

A gyanúsított még ezt követően többször is felkereste a sértettet, akitől különböző ürüggyel (letétkiváltás, inkasszó feloldása, banki költségek, befektetés) kért pénzt.

A sértett összesen 287.030.500.- forintot adott át a gyanúsítottnak.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás meghiúsítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el.

A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.