Csoportos rablásért kell felelniük a fiataloknak

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt két fiatalkorúval szemben, akik ismeretlenül maradt harmadik társukkal 2017. november 8-án, késő este, Kecskemét központjában egy padon fekvő férfit kiraboltak. Zsákmányuk mindössze 700 forint, néhány nyugtató, cigaretta és egy bontott flakon bor volt.

Az elkövetés idején 14 és 15 éves fiatalok harmadik társukkal együtt  2017. november 8-án, késő este, a Kecskemét központjában lévő buszpályaudvar egyik padján fekvő férfihez mentek és kötekedni kezdtek vele. Eközben életveszélyesen megfenyegették a sértettet és felszólították zsebei kipakolására. A 14 éves elkövető és ismeretlen társa követelésük nyomatékosítása érdekében bántalmazni kezdte a még mindig fekvő sértettet, akit felrángattak a padról, majd testszerte ütlegelték és többször megrúgták. A 15 éves vádlott ezalatt takarta társai cselekményét.

A fiatalkorú rablók a bántalmazott férfitől 700,- Ft készpénzt, nyugtatót, valamint egy bontott csomag cigarettát és egy megkezdett flakon bort vettek el.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett. A bántalmazás módjára figyelemmel az áldozat orra vagy arccsontja is eltörhetett volna. A súlyosabb sérülés elmaradása nem az elkövetőkön múlott.

A fiatalkorúakat az ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével – a fiatalabb rablót ezen felül súlyos testi sértés bűntettének kísérletével is – vádolja, ezért velük szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozza. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.