Szőrén-szálán eltűnt Andy Vajna végrendelete, Tímea asszony örökölte az összes vagyont

Ország

Több hivatalos dokumentumot is leadtak az elmúlt időszakban a cégbíróságra, amelyek közelebb visznek ahhoz, kié lesz a néhai Andy Vajna vagyona. Mivel eltűnt az eredeti végrendelet, így az örökös: Vajna Tímea.

 

A közjegyző az örökhagyó hagyatékát öröklés jogcímén, a törvényes öröklés rendje szerint teljes hatállyal átadja:

1/1-ed arányban Vajna Tímea az örökhagyó házastársa részére.

Ez az egyik legfontosabb mondat azokban a dokumentumokban, amelyeket az elmúlt időszakban adtak le a cégbíróságra, és amelyben a Vajna-hagyatékról van szó. Az AV Perfect nevű cég iratait böngésztük, így bukkant a hvg.hu munkatárs az iratra.

A dokumentumból kiderül, hogy bár Vajna 2018. március 7-én végrendeletet írt, annak eredeti példánya “nem volt fellelhető”, a hagyatéki tárgyaláson eredeti példány nem került bemutatásra, a felek a hagyatéki tárgyaláson nem rekonstruálták a végrendeletet, ezért azt a közjegyző a hagyatéki eljárás során figyelembe venni nem tudta.

Hagyatéki vagyonként az AV Perfect nevű céget határozzák meg, amelynek értéke 123 millió 376 ezer dollár (mai árfolyamon 37,3 milliárd forint). A többi hagyatéki vagyonhoz nincs érték írva. Ezek többek között a következők:

az AV Holdings nevű cég

egy Bentley

három bankszámla

egy 1994-ben létrejött produceri szerződésből származó díjazás

műkincsek.

További részletek itt.