Csalók élnek vissza az E.ON nevével

Ország

Az elmúlt napokban az E.ON ügyfélszolgálatára új típusú visszaélési kísérletekről szóló jelzések érkeztek. A bejelentések szerint az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. nevével visszaélve, számítástechnikai termékek értékesítésére vonatkozó ajánlattal és – valójában fiktív – számlára (díjbekérésre) hivatkozva próbálják ismeretlenek elérni, hogy különböző összegeket átutaljanak számukra. A megküldött díjbekérőn megtévesztésre alkalmas módon az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. neve szerepel. Az energiavál lalat kéri partnereit, hogy fokozott óvatossággal járjanak el átutalási megbízásaik teljesítése során!

Az ismeretlen elkövetők által megküldött díjbekérőn az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. neve és logója szerepel szállítóként. A megismert esetekben a vállalat üzleti tevékenységébe nem illeszkedő számítástechnikai áruk értékesítésére hivatkozva kérik különböző összegek átutalását. Az átutalni kért összegek jelentősek, a több tízmillió forintos nagyságrendet is elérik.

A csalási kísérlet kiszemelt áldozatai – a fenti, gyanút keltő körülményeket felismerve – egy információ ellenőrzésével azonnal kiszűrhetik az esetleges megtévesztést. A díjbekérőn nem az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. ismert számlaszámai szerepelnek, melyeket ügyfelei a napi üzleti kapcsolatban megszokhattak, hanem egy a vállalat által pénzforgalmában ismeretlen bankszámlaszám.

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. jelentős értékre elkövetett csalás kísérlete miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Az energiavállalat kéri partnereitől, hogy amennyiben visszaélést tapasztalnak, azonnal értesítsék az illetékes rendőri szerveket!