A húsvéti ünnepek alatt Bach Máté-passióját is közzéteszi a Budapesti Fesztiválzenekar

Kultúra

A húsvéti ünnepek alatt Johann Sebastian Bach Máté-passióját és Gustav Mahler 2. szimfóniáját is közzéteszi a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) a weboldalán és a Facebook-oldalán.

Nagypénteken és nagyszombaton egy nemzetközi akció részeként J. S. Bach Máté-passióját osztják meg a Concertgebouw Zenekar előadásában, Fischer Iván vezényletével – közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

Húsvétvasárnap, valamint április 13-án 14-én Gustav Mahler 2. (Feltámadás) szimfóniáját játsszák le a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában, szintén Fischer Iván vezényletével. A felvétel a Müpában készült.

A koncertfelvételeket a zenekar weboldalán és Facebook-oldalán követheti a közönség 19.45-től.     A zenekar gondolt az otthon ragadt családokra, gyerekekre is, ezért április 18-tól, szombatonként 15 órától – ismétlés minden vasárnap – online Kakaókoncerttel jelentkeznek.  

A zenekar muzsikusai arra is keresik a megoldást, hogyan segítsék a zenepedagógusok munkáját, ezért a tervek szerint a hangszereket egyenként bemutató, játékos Hangszerkóstoló videókat is készítenek majd.

MTI