Az MNB hetvenmilliós bírságot szabott ki egy engedély nélkül működő alkusz cégre

Helyi hírek

A Magyar Nemzeti Bank 70 millió forint bírságot szabott ki a kecskeméti Bankmentor Kft.-re és megtiltotta annak működését, mivel a cég engedély nélkül folytatta pénzügyi közvetítői tevékenységét – közölte az MNB hétfőn.

A közleményben kiemelték, hogy a társaság több ezer lakossági ügyféllel szerződött pénzügyi alkuszi és jelzáloghitel közvetítői tevékenység végzésére.

A cég ügyfeleivel megbízási szerződéseket kötött annak érdekében, hogy az adósok pénzügyi intézményekkel kötött korábbi, ám immáron felmondott hitel- és kölcsönszerződéseit egyezséggel zárhassák le – jelezték.

A bírság összegének megállapításánál súlyosító körülménynek számított, hogy a társaság tevékenységét több éven át, széles körben végezte, professzionális intézmény benyomását keltve. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a vizsgálat ideje alatt a cég együttműködő volt, az eljárás megindítását követően új ügyfelekkel már nem szerződött és a honlapjai tartalmát átalakította – közölte az MNB.

Az MNB korábban a HBA Faktoring Kft.-nél és a Magyar Adósságrendező Zrt.-nél tárt fel hasonló szabálytalanságokat – emlékeztettek végül a közleményben.

(MT)