90 férőhelyes munkásszállót ajánlottak fel a menekültek fogadására Hajdúböszörményben

Helyi hírek

Válságértekezletet tartott hétfőn délelőtt a hajdúböszörményi városvezetés, ahol a városi intézmények vezetőivel egyeztettek a szükséges teendőkről a szomszédos Ukrajnában kialakult háborús helyzettel kapcsolatban – olvasható a város közösségi profilján.

Fórizs László alpolgármester hétvégén személyesen vitt adományt Beregsurányba. Most a város vezetése nevében felajánlotta a 90 férőhelyes munkásszállót a menekültek fogadására. Elmondta továbbá, hogy Kiss Attila polgármester segítséget ajánlott Böszörmény testvérvárosának, Beregszásznak.

A testvérvárosunktól meg is érkezett a lista, mire van a legnagyobb szükségük. Leginkább nők és gyerekek menekülnek most a háború súlytotta országból, így számukra nagyon fontos, hogy pelenka, bébiétel, tisztálkodási szerek is legyenek a felajánlások között.

Tiba István országgyűlési képviselő is nagyobb mennyiségű adományt gyűjtött össze, mint azt elmondta, ebben a borzasztóan nehéz helyzetben is megmutatkozott a magyar emberek segítőkészsége. Hajdúböszörménynek és Hajdúnánásnak is van ukrajnai testvértelepülése, ezért mindkét város önkormányzatán keresztül igyekszik a segítségét eljuttatni a bajba jutottakhoz.

Kiemelten fontos, hogy szervezetten juttassuk el az adományokat a határátkelőkhöz, hiszen rengetegen vannak most ott és a még nagyobb tömeg csak nehezíti az ottani viszonyokat.

Hajdúböszörményben elkülönített számlára lehet pénzadományt küldeni, vagy gyűjtőpontokon adományt leadni. Az élelmiszereket és tisztítószereket az alábbi helyszíneken adhatják le munkaidőben: Szociális Szolgáltatási Központ (Hajdúböszörmény, II. Rákóczi Ferenc utca 42.), Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény Területi Szervezete (Hajdúböszörmény, II. Rákóczi Ferenc utca 22.), Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház (Hajdúböszörmény, Bocskai tér 4.).

Akik anyagiakkal szeretnének segíteni, úgy az alábbi számlaszámra küldhetik a felajánlásokat: 11738060-15372514-11060008.
A feltüntetett számlaszám tulajdonosa Hajdúböszörmény Város Önkormányzata, azonban ez az alszámla kimondottan a beregszásziak és a háborús menekültek támogatását hivatott segíteni.

 

Lőteret adott át Tiba István Hajdúböszörményben