Drogkereskedői hálózatot számoltak fel három megyében

Helyi hírek Rendőrség

A kecskeméti rendőrök több hónapos nyomozásának eredményeként egy 15 fős hálózatra csaptak le Kecskeméten, Szolnokon és Cegléden.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a Ceglédi Rendőrkapitányság, valamint a Terrorelhárítási Központ és a Kecskeméti Járási Ügyészség közreműködésével 2021. június 7-én hajnalban 12 helyszínen összesen 16 személyt fogtak el.

A kecskeméti bűnügyi felderítés alapján a hálózat tagjai Kecskeméten, Szolnokon és Jászkarajenőn árulták a kábítószert. A kutatások során kábítószereket, készpénzt, és a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak a nyomozók. Az egyik kecskeméti gyanúsítottnál 1,3 kilogramm kábítószert is lefoglaltak a helyi egyenruhások.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több gyanúsítottal szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Vagyonvisszaszerzési eljárás keretében ékszereket és több autót foglaltak le a rendőrök.

12 gyanúsítottat kihallgatásukat követően őrizetbe vettek, és kezdeményezték letartóztatásukat. Három társuk jelenleg szabadlábon védekezik.