bank, Erste bank, kamat, pénz, hitel

Az Erste Banknál Revolut és Wise kártyával történő készpénzfelvételre fix díj vonatkozik

Gazdaság

Áprilistól eszközhasználati díjat vezetett be az Erste Ban, amely a felvett összegtől függetlenül 1200 forint, írja a HVG.

Áprilistól úgynevezett eszközhasználati díjat vezet be az Erste Bank a külföldi kártyás készpénzfelvételre saját ATM-jeinél. A Bankmonitor beszámolója szerint az új díj a felvett összegtől függetlenül 1200 forint, és akkor is fizetni kell, ha a készpénzfelvétel egyébként ingyenes lenne az adott előfizetéses csomaggal. Például a Revolut Standard és Plus csomagból havi 75 ezer forintot, míg a Prémium és Metal csomagból 150 ezer, illetve 300 ezer forintot lehet felvenni 30 naponta.

Az ügyfeleket nem terhelik utólagos készpénzfelvételi költségek, mivel az ATM a tranzakció végleges jóváhagyása előtt megjeleníti a pótdíjat. Ilyenkor lehetőség van a folyamat megszakítására és másik ATM kiválasztására.

Az Erste Bank a készülékhasználati díj mellett 150 ezer forintban korlátozza a külföldön kibocsátott kártyákról egy nap alatt felvehető készpénz mennyiségét. Ez a korlátozás nem csak egy adott ATM-re vonatkozik, hanem az összes Erste ATM-re.

Fotó: Frank Yvette