Fejlesztések a Kerekestelepi Gyógyfürdő és Termál Kemping területén

Gazdaság

A kerekestelepi strand – hivatalos nevén Kerekestelepi Gyógyfürdő és Termál Kemping – az 1960-as évek elején nyitotta meg kapuit. Vizét 2015-ben minősítették hivatalosan is gyógyvízzé. A fürdőben két termálmedence, egy gyermekmedence és egy hideg vizű strandmedence áll a látogatók rendelkezésére.

A debreceni önkormányzat tulajdonában lévő strandot és a kempinget az utóbbi időben az üzemeltető DH-Szerviz Kft. folyamatosan fejlesztette. Így 2012-ben sikeres pályázat nyomán megtörtént a meglévő termálmedence átépítése, felújítása, új gyerekmedencét alakítottak ki, a központi öltözőépület tetejére pedig napkollektorokat helyeztek el. 2013-ban egy 3 szobás apartman és egy 30 fős iskolai szálláshely létesült a régi öltözőblokk átépítésével, felújításával a fürdő saját beruházásában. 2014-ben a kemping területén fedett terasz és pinceborozó, valamint új szociális blokk és közösségi tér létesült a régi építmény helyére, szintén saját forrás felhasználásával. A kedvelt strand látogatóinak létszáma folyamatosan nő: így például 2011-ben 32.937, 2012-ben 54.263, 2013-ban 58.649, 2014-ben 62.114, míg 2015-ben 72.233 látogatója volt a létesítménynek.

2015-ben elkészültek a további fejlesztéseket célzó tervek.  A kerekestelepi strand fejlesztésére azért is szükség van, mert 2017-ben az Új Főnix Terv keretében jelentős rekonstrukció indul a nagyerdei strand területén, s az ottani munkálatok ideje alatt a kerekestelepi lesz az egyetlen városi tulajdonban lévő, nyitva tartó szabadtéri strand Debrecenben. A város önkormányzata 2016-os költségvetésében bruttó 50 millió forintot biztosít a kerekestelepi fürdő további megújítására.

Ennek keretében megtörténik a hideg vizű medence – „mindenki medencéje” – mélyítése, átépítése, teljes körű felújítása. A munkálatok elvégzésére – szerződés szerint – a munkaterület átadását követően 90 nap áll rendelkezésre, de a munkavégzés ütemezését és a technológiai idők betartását befolyásolhatja a mindenkori időjárás. A kivitelezést a megfelelő engedélyek birtokában a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott Keviép Kft. végzi.