Kínai delegáció a városházán

Gazdaság

A kínai Liaocheng város (Shandong tartomány) vezetőiből álló delegáció látogatott 2015. szeptember 23-án a debreceni városházára. A delegáció vezetője Tian Zhongjun, Yanggu megye vezetője volt, a delegáció tagjai többek között Liaocheng város Nemzetközi irodájának igazgatója, a város Kereskedelmi Irodájának igazgatója, Yanggu megye Nemzetközi Irodájának igazgatója, a Luxi Vegyipari Vállalatcsoport elnöke, a Luxi Vegyipari Vállalatcsoport vezérigazgató-helyettese, a Zhongtong Autóipari Vállalat elnöke, a Zhongtong Autóbusz Holding vezérigazgató-helyettese, a Shandong Yangga Kábelművek Csoport elnöke voltak.

A Debrecenben, illetve Hajdú-Bihar megyében rejlő befektetési lehetőségek feltérképezését célzó látogatás keretében Papp László polgármester, Miklóssy Ferenc, a Hajdú–Bihari kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Csukás Endre, a Xanga cégcsoport ügyvezetője fogadta a delegáció tagjait. A látogatás fő célja volt megismerni az utóbbi időben gyorsan fejlődő Debrecenben és térségben rejlő, kiaknázható gazdasági, kereskedelmi lehetőségeket, hiszen befektetői szempontból jó példával szolgálhat, hogy a városban számos multinacionális cég alapított idáig is vállalkozást, s hogy nemzetközi forgalmat bonyolító repülőtérrel is rendelkezik. A találkozón elhangzott, hogy számos területen lehetne megtalálni az esetleges együttműködési lehetőségeket. Szó esett a város múltjáról és jelenéről, illetve a város jövőbeni terveiről is.

Liaocheng városa Shandong tartomány nyugati részén fekszik. A nagy történelmi múltra visszatekintő és kulturális értékekben gazdag város, rendelkezik a Nemzeti Történelmi Kulturális Város és a Nemzeti Kiváló Turisztikai Város címekkel. A régió fejlett mezőgazdasággal rendelkezik, s az ipara is erős, főleg a nemesfémipar, gépgyártás, vegyipar, bio-gyógyszeripar, új energiájú járművek terén.

debrecen.hu