Aranyosi Péter

Aranyosi Péter majdnem belehalt a covidba – elmesélte, mit élt át

Bulvár

A humorista nemrég jelentette be, hogy visszavonul. Most azt is elárulta, akkor döntött így, amikor megcsapta a halál szele a kórházban.

Aranyosi Péter szeretne több időt tölteni a családjával, ezért jóval kevesebb fellépése lesz, mind eddig. Nem is bírná már a hajtást egészségi állapota miatt, amire a koronavírus rányomta bélyegét.

A népszerű humorista Kadarkai Péter podcastjében mesélte el hátborzongató élményeit a covidról. Majdnem legyűrte a koronavírus, aminek maradandó következményei lettek – írja a Blikk.

A covidban fuldoklás volt. Bent voltam a kórházban, majdnem meghaltam. Oxigénmaszk, egyedül, Szent László Kórház. Akkor azért az embernek vannak elképzelései az életéről, hogy hogyan folytatja. Még ott az ágyban eldöntöttem kisebb és nagyobb dolgokat. Az egyik, hogy visszalépek, jóval kevesebbet fogok fellépni, többet leszek a családommal

– mondta el Aranyosi, miért döntött a visszavonulás mellett. Aztán elmesélte azt is, milyen volt látni, ahogy megfogyatkoznak mellőle a betegek, akiket a folyosón lábbal előre tolnak, mert nem segített nekik az a gyógyszer, ami neki igen. Akkor ott átgondolta az életét, fuldokolva, egyedül egy szobában, miközben sorra haltak meg az emberek mellette. Rájött, nem a munka a legfontosabb, hanem a család, ezért úgy döntött, ha kikerül a kórházból, változtat a sorrenden.

Nem tudom elmagyarázni, milyen a halálközeli élmény(…) Elkezdtem zuhanyozni, és ahogy megcsapta a tüdőmet a forró levegő, annyira fájt, úgy elkezdtem köhögni, hogy megöleltem a radiátor csövét, hogy ne mozogjak, mert fájt a tüdőm. Ahogy köhögtem, azt hittem, kiszakad belőlem. Szúr, fáj, rettenetes! Ez elindított egy irányba, ami a csendességről, a családról és a barátokról szól

emlékezett vissza a borzasztó kórházi élményeire a humorista, aki a közös estjeit Dombóvári Istvánnak és Csernus Imrével megtartja, de ezeket leszámítva felhagy a szerepléssel.