Karnevál Kupa olasz focisuli

Karnevál Kupa 2023: Debrecenben és Hajdúböszörményben rendezik Európa egyik legnagyobb gyermek labdarúgó tornáját

Sport

33. alkalommal rendezi meg a debreceni Olasz Focisuli utánpótlás egyesület a Karnevál Kupát. A vezetőség közleményében emlékeztet, az egyesület korosztályai az idén már olyan neves klubokkal mérkőzhettek meg külföldi tornákon, mint a Manchester City, Manchester United, Bayern München, AC Milan, Juventus, Atletico Madrid, Sporting Lisbon vagy éppen az Atalanta. Mint írják, az utóbbi időszakban a DVSC számára magasan a legtöbb utánpótlás játékost nevelte ki a klub, gondolhatunk itt Dzsudzsák Balázsra, vagy akár Bárány Donátra.

A mostani, 33. kupára ismét több mint 120 csapat jelentkezett, köztük román, ukrán és hazai akadémiák: FTC, Honvéd, UTE, DVTK, Kisvárda, Nyíregyháza, DVSC, DEAC .

A torna mérkőzéseit a Debreceni Sportcentrumban és a Hajdúböszörményi Városi Sportcentrumban játsszák 10 pályán, a kisebb korosztályokkal csökkentett pályaméretekkel. Itt már találkozhatunk a jövő nagy reménységeivel is.

A tornára érkezőket sok szülő, rokon kíséri el, akik ismerkedhetnek Debrecen város nevezetességeivel, a virágkarnevált megelőző színes programokkal, az Aquaticumban pedig kedvezményesen fürdőzhetnek.

A döntőket vasárnap, augusztus 13-án játsszák az Oláh Gábor utcai stadionban, és itt lesz az eredményhirdetés is, melyről minden gyerek díjakkal távozhat a torna szervezői jóvoltából.

A menetrend itt böngészhető