Gálfi Dalma

Gálfi Dalmának élete egyik legszebb pillanata volt Wimbledonban a 32 közé jutás

Sport

Karrierje egyik legnagyobb győzelmeként élte meg második fordulós sikerét a wimbledoni tenisztornán Gálfi Dalma, akinek úgy tűnik, nincs súlyos sérülése.

A WTA-világranglistán 126. magyar játékos a Kossuth Rádiónak elmondta, még várnak az MRI-vizsgálat eredményére, de egyelőre úgy néz ki, hogy a Jule Niemeier elleni összecsapáson elszenvedett térdsérülése után “nagyobb volt az ijedtség, mint később a fájdalom.” A 24 éves játékos szombaton búcsúzott a füvespályás Grand Slamen, miután a harmadik fordulóban két játszmában kikapott a 21. helyen kiemelt orosz Jekatyerina Alekszandrovától.

“Egy komoly kötés volt a térdemen, ami gátolt az oldal irányú kitámasztásoknál. Ugyanakkor az ellenfelem kiválóan játszott, nagy tempóban” – mondta a találkozót követően Gálfi, aki összességben pozitívan értékelt. “A német elleni, karrierem egyik legfontosabb győzelme volt. Másodszor jutottam a harminckettő közé Grand Slam-tornán, egy teniszező pályafutásában ez mindig fontos. Úgy mentem neki ennek a viadalnak, hogy volt előtte tapasztalatom füvön, erős ellenfeleket sikerült legyőznöm, ez pedig új lendületet hozhat a szezon második felére.”

A magyar játékos elmondta, jövő héten várhatóan Franciaországban játszik annak érdekében, hogy további WTA-pontokat szerezzen, amivel alanyi jogos főtáblás lehetne a US Openen.