A csapat fele távozik a Fatum-Nyíregyháza röplabdacsapattól

Sport

A két feladó, és egy játékos kivételével az összes idegenlégiós biztosan távozik a Magyar Kupában bronzérmes Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapatától.

A klub közösségi oldalán csütörtökön közölték, hogy a szlovén ütő, Selena Leban a világ egyik legerősebb bajnokságának számító török élvonalban folytatja pályafutását, mellette a török center, Merve Cepni is hazatér. Ugyancsak a távozók között van az ukrán liberó, Viktorija Nikolajcsuk, a lett ütő, Anija Jurdza, poszttársai, a kazah Krisztina Belova és a trinidadi Darlene Ramdin is.

Selena Leban olyan teljesítményt nyújtott Nyíregyházán, melyre az elit bajnokságokból is felfigyeltek. Nagy külföldi klubok kivánságlistáján is szerepelt, miután pedig az Extraliga legjobb szélső ütője lett és 441 pontot szerzett, bár nagyon szerette volna a csapat, nem tudta megtartani. A világ egyik legerősebb bajnokságában, a török első osztályban folytatja pályafutását.

Szintén elhagyja a bajnokságban negyedikként zárt nyíregyházi klubot mindkét magyar feladó, a szerb felmenőkkel rendelkező Cicic Marija, valamint a venezuelai származású Kovács-Francesco Genesis. Mindez azt jelenti, hogy a – szezon közben már távozottakkal együtt – kilenc külföldiből nyolc biztosan nem Nyíregyházán folytatja, míg a szlovák Deana Valentováról egyelőre nem közöltek információt.

Május 12-én pénteken 9-11 óra között utoljára találkozhatnak a szurkolók a 2022/23-as csapat tagjaival, 9 és 11 óra között a Hová tűnt Sanyi kávézóban, ahol dedikálás és szelfifal is lesz.