Ferencváros - Trabzonspor

Európa-liga – Tíz emberrel győzte le a török bajnokot a Ferencváros

Európa Ország Sport

A Ferencváros több mint 80 percet emberhátrányban futballozva 3-2-re legyőzte hazai pályán a török Trabzonspor együttesét az Európa-liga csoportküzdelmeinek csütörtöki nyitófordulójában.

A magyar bajnokcsapat már az 5. percben előnybe került Nguen góljával, de a 16. perctől kezdve tíz emberrel futballozott, miután Civicet durva belépője után kiállította a játékvezető. A zöld-fehérek emberhátrányban növelték előnyüket Traoré révén a 29. percben, a vendégek azonban tíz perccel később Vécsei hibája után szépítettek. Az FTC a szünet előtt Nguen büntetőjével állította vissza a különbséget. A második játékrészben a Ferencváros egy-egy ellentámadást leszámítva teljesen beszorult, de a török bajnok erejéből a 71. percben Bozok révén csak a szépítésre futotta. Az FTC jövő csütörtökön a francia AS Monaco otthonában lép pályára.

Európa-liga, H csoport, 1. forduló: Ferencváros-Trabzonspor (török) 3-2 (3-1)

Groupama Aréna, 17 987 néző, v.: Fabio Maresca (olasz), gólszerzők: Nguen (5., 44., a másodikat 11-esből), Traoré (29.), illetve Maxi Gómez (39.), Bozok (71.), kiállítva: Civic (16.), sárga lap: Besic (41.), Wingo (80.), Dibusz (86.), Knoester (92.), illetve Bardhi (42.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic – Besic (Kovacevic, 89.), Vécsei (Laidouni, 77.) – Nguen (Gojak, 77.) – Zachariassen, Boli (Botka, 20.), Traoré.

Trabzonspor: Taha Tepe – Stryger Larsen, Bartra, Vitor Hugo (Eren Elmali, a szünetben), Denswil (Djaniny, 72.) – Gbamin (Hamsík, a szünetben) – Abdülkadir Ömür (Bozok, 60.), Bakasetas, Bardhi (Yazici, a szünetben), Trézéguet – Maxi Gómez.

Örülök a győzelemnek, különösképpen annak, hogy azt láttam viszont a pályán, amit elterveztem. Természetesen a piros lap miatt menet közben változtatni kellett, azonban egyénileg és csapatként is jól teljesítettünk – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző, aki hozzátette: korai lenne még messzemenő következtetéseket levonni a csoport végkimenetelével kapcsolatban, mérkőzésről mérkőzésre haladnak.

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI