Új magyar rekordot állított fel a Soltvadkerti TE asztalitenisz-szakosztálya

Sport

A Soltvadkerti TE asztalitenisz-szakosztálya új magyar rekordot állított fel, mégpedig a “váltott résztvevőkkel bemutatott leghosszabb folyamatos asztalitenisz-játék” csúcsát.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a rekordkísérlet Ambrus Tímea és Font Sándor nyitóütéseivel kezdődött, majd előzetesen összeállított időbeosztás, órarend alapján, 20 percenkénti váltással követték egymást a játékospárok. Több helyről is érkeztek pingpongosok, akik között extraligás játékosok, utánpótláskorú válogatottak, megyei bajnokságban szereplők, parajátékosok, valamint hobbi szinten pingpongozók is voltak.

Az asztalitenisz szabályai szerint szabadon lehetett játszani, voltak, akik meccset is játszottak, de például Ambrus Ferenc és Kárász András nem akarták elrontani a labdát, tíz percig egy labdamenetet játszva ütötték a tenyerest. Összesen 73-an álltak asztalhoz, voltak, akik többször is.

A rekordkísérlet 36 óra és 1 perc folyamatos pingpongozás után ért véget, ami új magyar rekord. Az eseményt felügyelte és tanúsította Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora.

Kép: illusztráció.