Tour de Hongrie

Májusban rendezik a jövő évi Tour de Hongrie-t

Sport

Május 12-től 16-ig szerepel a Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) jövő évi, frissen nyilvánosságra hozott versenynaptárában.

A Tour de Hongrie közösségi oldalán szombaton jelentették be a szervezők, hogy első kategóriásként szerepel a magyar körverseny, vagyis egyelőre nem kapta meg a remélt ProSeries besorolást.

Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a Giro d’Italián kívül – amely május 8-tól május 30-ig tart majd – nincs más World Tour vagy ProSeries többnapos viadal a kalendáriumban, vagyis adott a lehetőség, hogy az idei évhez hasonlóan első vonalbeli profi csapatok érkezzenek Magyarországra. A közlemény kiemelte: bíznak benne, hogy a koronavírus-helyzet lehetővé teszi külföldi szurkolók ideutazását.

Eisenkrammer Károly, a verseny főszervezője az MTI megkeresésére elmondta, ideális a helyzet azáltal, hogy a Giro mellett csupán két francia egynapos ProSeries-viadal van a Tour de Hongrie-val egy időben.

“Nagyon jó az időpont a csapatok meghívása szempontjából, hisz ezáltal megnyílik az a lehetőség, hogy olyan versenyzők jöhessenek, akik a Tour de France-ra készülnek. Nagy sztárok érkezéséhez ez egy kiváló időpont.”

A Tour de France-ra június 26-tól július 18-ig, a Vuelta a Espanára augusztus 14-től szeptember 5-ig kerülhet sor a tervek szerint.

A V4 kerékpárverseny magyarországi szakaszának kijelölt időpontja az UCI versenynaptárában 2021. július 10.