Budapesten kapnak edzéslehetőséget az Egerben készülő úszók

Sport
Koronavírus

Budapesten kapnak edzéslehetőséget azok az olimpiára készülő úszók, akik eddig a koronavírus veszélye miatt bezárt egri Bitskey Aladár Uszodában tréningeztek.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke az SzPress Sporthírszolgálatnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Kovács Ottó vezette Egri Úszóklub versenyzőinek – köztük a junior világbajnok Holló Balázzsal és a kétszeres mellúszó magyar bajnok Békési Eszterrel – a Duna Arénában biztosítottak vízfelületet egészen addig, míg a hétvégén izraeli edzőtáborba indulnak.

“A szintén az olimpiai csapattagságért harcoló Szilágyi Liliánának és a versenyzőtársainak – Shane Tusup irányításával – a Tüske Uszodában sikerült edzéslehetőséget biztosítani” – mondta Wladár Sándor hangsúlyozva, hogy addig maradhatnak ott, amíg a Bitskey Aladár Uszoda újra megnyitja a kapuit, azaz megtörténik a bejelentett teljes vízcsere és az alapos fertőtlenítés.

Az egri létesítményt elővigyázatossági okokból zárták be, mivel a férfi vízilabdacsapat szombaton a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont terület közelében, az észak-olaszországi Bresciában játszott Eurokupa-mérkőzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.