A rájátszásra készül a DHK

Sport

A Debreceni HK számára négy mérkőzés maradt hátra a MOL Liga idei alapszakaszának küzdelmeiből. A hajdúsági együttes jelenleg a tabella 5. helyén áll, azonos pontszámban a hatodik Acélbikákkal, négy ponttal a Brassó mögött, az utóbbiak 2 meccsel játszottak többet.

A rájátszásban ellenfelet választó három csapat helye betelt, matematikai esély sincs a ponthátrányok kiegyenlítésére. Az viszont korántsem dőlt el, hogy a Brassó, a DHK és az Acélbikák közül ki kerülhet a negyedik, illetve az 5-6. helyekre. Nagyban folyik tehát a matekozás, kiszámíthatatlan, mely csapatok jutnak előnyösebb pozícióba. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a kérdések a jégen fognak eldőlni.

A legkézenfekvőbb, ha a következő megmérettetésre koncentrálunk, azaz az UTE január 30-ai, jövő hétfői, debreceni vendégszereplésére. Az Újpest biztosan tartja a tabella harmadik, „csapatválasztó” helyét, előnyét már nem lehet ledolgozni. A fővárosi együttes kiváló erőket felvonultató, jól összerakott csapat, akik egyegy kisiklástól eltekintve jó formában hokiznak. A DHK szintúgy jó formát mutat, elegendő a zsinórban megnyert öt mérkőzésükre gondolnunk.

A két csapat legutóbbi találkozóján (még múlt év novemberben) a fővárosiak nyertek, ebből azonban nem lehet következtetni a hétfői mérkőzésre. Az UTE támadó és védekező potenciálja egyaránt számottevő, a debreceniek számára alapkérdés, mennyire tudják tovább szilárdítani a védekezésüket. Egy biztos, a két csapat találkozója izgalmas, kiélezett küzdelemmel kecsegtet. Bízunk abban, hogy a szurkolók nagy számban látogatnak ki hétfőn a Debreceni Jégcsarnokba, már csak azért is, mert ez lesz a DHK utolsó hazai alapszakasz mérkőzése. A meccs 18:00 órakor kezdődik.