Megkezdődött a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok
Elkezdődött Tokaj-Hegyalja egyik legnagyobb és legrégebbi fesztiválja, a szüreti napok, a háromnapos rendezvényre mintegy tízezer embert várnak a Tisza és a Bodrog találkozásánál fekvő kisvárosba.
Miskolc – Gasztro
Elkezdődött Tokaj-Hegyalja egyik legnagyobb és legrégebbi fesztiválja, a szüreti napok, a háromnapos rendezvényre mintegy tízezer embert várnak a Tisza és a Bodrog találkozásánál fekvő kisvárosba.
Tokaj-Hegyalja legismertebb nevezetessége, az aszúbor áll az 4. Aszú Ünnep programjának középpontjában pénteken és szombaton Erdőbényén.
A Kárpát-medencében kiváló gyümölcs alapanyag van – mondta az országgyűlés alelnöke a 2022. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadóján szerdán Budapesten.
Még idén lehet vidéki Michelin-csillagos étterme Magyarországnak – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az MTÜ hétfőn közzétett hivatalos podcastjában.
Nagyon erős a Bocuse d’Or szakácsverseny kétnapos, budapesti kontinensdöntőjének csütörtöki mezőnye; a magyar csapattól szép eredmény lesz, ha az esti eredményhirdetésen az első öt között végez – mondta el az MTI-nek a helyszínen a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, az idei versenyzsűri tagja.
Óriási fejlődésen ment át a magyar gasztronómia az utóbbi években, a közép-európai régió séfjei rövidesen a legjobbak között követelhetnek maguknak helyet – mondta el a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjének első napján Budapesten a versenyt szervező GL Events gasztronómiai rendezvények igazgatója.
Több mint 150 magyarországi bor- és pezsgőmárka mintegy 700 bora mellett 50 nemzetközi borászat is képviselteti magát száznál több tétellel a Winelovers Grand borkóstolón szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
A neszmélyi Hilltop Kamocsay Prémium Chardonnay 2019 és a villányi Günzer Tamás Pincészetének 2018-as Mátyás Cuvée-je lettek a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt Magyar Bor Nagydíj 2021 nyertesei.
A magyarok többsége ugyanannyit és ugyanúgy kávézik az ünnepek alatt, mint az év során bármikor, ugyanakkor a válaszadók 16 százaléka ebben az időszakban többet, míg 7 százalékuk kevesebbet kávézik – derül ki a Costa Coffee és a GKI Digital közös, az év végi kávéfogyasztási szokásokat vizsgáló felméréséből.
Öt kategóriában döntött az idei Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz).