Forint árfolyam mélypont

Vádat emelt a két kecskeméti férfi ellen, akik 340 forintot raboltak

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy temető mellett sétáló fiatalembert berántottak a temető területére, ott körbevették és az értékeit követelték. A sértett hiába mondta, hogy csak pár száz forint van nála, a vádlottak a földre lökték és addig rángatták, amíg a zsebében lévő 340 forintot meg nem szerezték.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű két kecskeméti férfi 2023. július 5-én, délután, az egyik kecskeméti temető mellett sétáló fiatal férfi elé léptek. A fiatalabb vádlott megragadta a fiút és berántotta a temető területére, ahol az elkövetők körbevették és az értékeit követelték.

A sértett közölte, hogy pár száz forint van nála, ennek bizonyítására megmutatta a zsebeit. Az elkövetők azonban a zsebében lévő pénzt meg akarták szerezni, ezért a sértettet többször meglökték. A lökésektől földre zuhanó fiút megrángatták, a fiatalabb vádlott pedig többször meg is rúgta. A bántalmazások miatt a sértett nadrágja elszakadt, és az abban lévő 340 forint a földre szóródott, amit a tamadók összeszedtek. Ezt kihasználva a sértett a helyszínről el tudott menekülni és a temetőből egyenesen a Kecskeméti Rendőrkapitányság épületébe szaladt.

A rendkívül gyors és hatékony rendőri intézkedések eredményeként a két elkövetőt másfél óra alatt azonosították, elfogták és őrizetbe vették.

A nyomozás során megállapították, hogy az elkövetők a rablás előtt „kristály” fantázianevű tudatmódosító szert fogyasztottak.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő két férfit rablás bűntettével vádolja és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.