Mielőtt börtönbe vonult, újra működésbe lépett a kecskeméti sorozattolvaj

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, lopás és rongálás miatt vádat emelt egy sorozattolvajjal szemben, aki a vád szerint a börtönbe vonulása előtti hetekben is folytatta a besurranásos lopásokat. Ezúttal két céges autót is elkötött.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett helybeli férfit a bíróság röviddel azután, hogy a korábbi ügyei miatt kiszabott fegyházbüntetésből szabadult, újból fegyházbüntetésre ítélte. Ennek ellenére a büntetése megkezdését  megelőző hetekben a férfi ismét lopásokra adta a fejét és 2021 decemberében Kecskemét-szerte lakásokba, telepekre surrant be, ahonnan szerszámokat, kerékpárokat, mobiltelefonokat vitt magával.  Előfordult, hogy egy nap alatt öt helyről is lopott. Több esetben boltok, büfék személyzeti bejáratának őrizetlenségét használta ki.

Egy belvárosi társasház udvarára az esti órákban a nyitott kapun bement és a teraszon lezáratlanul talált 300 ezer forint értékű kerékpárral elhajtott. Egy áruház árurakodásra használt, hátsó, nyitott folyosójáról elektromos kerékpárt vitt el, amit 10 ezer forint kölcsön fejében elzálogosított. Kihasználta az ott dolgozók figyelmetlenségét, és egy gyorsétterem gazdasági bejárata előtt parkoló furgonból vitt magával minden mozdítható értéket. Pizzéria személyzeti bejáróján beosont és az ott dolgozók hátizsákját és kabátját vitte el, egyikük zsebében 300 ezer forint készpénzzel.

A vádlott egy lezáratlanul az utcán parkoló kisteherautóval úgy hajtott el, hogy az indítókulcs is benne volt a gyújtáskapcsolóban. Utóbb a járművet a város túlsó pontján hátrahagyta. Egy hét múlva egy másik telephelyről a nyitott irodaépületben talált indítókulcsot magához vette és az udvaron álló céges autóval elhajtott. A „fuvar” végeztével a vádlott az indítókulcsot eldobta. A kecskeméti rendőrök mindkét járművet megtalálták és a sértetteknek visszaadták. A férfinak emellett egy céges biztonsági kamera szándékos megrongálása miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a többszörös, különös visszaesőnek számító férfit üzletszerűen elkövetett lopás és jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg jogerős fegyházbüntetését töltő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.