Elfutott a rendőrök elől a lengyel embercsempész Bács-Kiskun Megyében

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy lengyel férfival szemben, aki pénzbeli juttatás reményében arra vállalkozott, hogy a déli határtól illegális migránsokat a megbízója által megadott helyre szállítja. A vádlott a rendőrök elől megpróbált elfutni, de végül elfogták és most bíróság elé kerül.

A vádirat szerint a lengyel férfi ismeretlen személy megbízásából 400-500 eurós fizetségért arra vállalkozott, hogy Szerbiából Magyarországra illegálisan átszökött migránsokat a megbízója által megjelölt helyen felveszi, és a megadott helyre szállítja, ezzel segítve őket abban, hogy a jogszabályi rendelkezések megszegésével Nyugat-Európába jussanak.

A vádlott a szállítás céljára Lengyelországban egy kisteherautót bérelt és azzal 2022. március végén Magyarországra érkezett. Az elkövető 2022. március 31-én, éjjel, a déli határhoz indult és ott, Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé.

A rendőrök röviddel az elindulás után, Balotaszállás külterületén ellenőrizni akarták a gépjárművet. A vádlott azonban a furgonból kiugrott és menekülni kezdett, de a szökés eredménytelen volt, mivel a rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.