Megfigyelte, majd meglopta áldozatát a tolvajpáros

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben. Az elkövetők a kiszemelt sértett mozgását megfigyelték, majd miután az autóját őrizetlenül hagyta, a hátsó szélvédőt betörték és több mint 9,5 millió forint készpénzt loptak el. 

A vádirat szerint a vádlottak – a korábban a sértettnél dolgozó ismerőseiktől – megtudták, hogy a sértett 2021 augusztusában melyik kecskeméti ingatlanon végez építkezési munkákat, oda mikor, milyen gépjárművel érkezik. Az elkövetők már a kora reggeli órákban az ingatlanhoz mentek és annak közelében figyelték az építkezésen megjelenő személyeket és várták a sértettet, aki a reggeli órákban meg is érkezett, autóját lezárta, majd az építkezésről elment.

A sértett távozását kihasználva a két férfi a közelben lévő biztonsági kamerát elfordította, majd a kerítésen át bementek az építkezésre. A sértett autójának hátsó szélvédőjét betörték, és a kocsiból elvitték a sértett válltáskáját, amelyben 5.600 eurón és 7.640.000. forint készpénzen túl a sértett iratai és bankkártyája is benne volt. A vádlottak a lopással 9.605.000 forint, míg a szélvédő megrongálásával 100.000 forint kárt okoztak a sértettnek.

Mindkét vádlott többszörösen büntetett előéletű, egyikük a bűncselekményt különös és többszörös visszaesőként követte el.

Az ügyészség a két férfit jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal, több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntettével vádolja. A  többszörös visszaeső férfival szemben fegyház-, míg társával szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta, azzal, hogy a többszörös visszaeső feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat.

A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a bűncselekmény helyszínén készültek.