Fiatalkorú embercsempész és társa a vádlottak padján

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorú vádlott és társa ellen, akik ismeretlen személy megbízásából arra vállalkoztak, hogy 11 szír migránsnak segítséget nyújtanak Nyugat-Európába jutni. Megbízójuk utasítása szerint a találkozási ponton felvették a migránsokat a bérelt mikrobuszba, azonban a rendőrök Kiskunhalason tetten érték őket.

A vádirat szerint a Budapesten élő, román állampolgárságú férfi és fiatalkorú társa bérelt mikrobusszal a szerb-magyar államhatár közelébe mentek azért, hogy a Magyarországra meg nem engedett módon belépő külföldieket felvegyék, majd tovább szállítsák Ausztria felé. A találkozó helyszínének pontos GPS koordinátáit ismeretlen megbízójuk a férfi mobiltelefonjára küldte el.

A megadott felvételi ponton a 11 szír migráns beszállt a kisbuszba és a vádlottak mögött kialakított üléseken foglaltak helyet. A járművet a férfi vezette, míg fiatalkorú társa mellette utazott. Elindulásuk után a mikrobuszt a Kiskunhalasi rendőrök, a késő esti órákban ellenőrizték, és az embercsempészeket elfogták.

Az ügyészség a két elkövetőt több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és velük szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a felnőttkorú elkövető Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozza. A vádlottak letartóztatásban várják, hogy bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság döntsön.

A fotók a bűncselekmény helyszínén készültek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.