Felfüggesztett börtön próbaideje alatt sem állt le a kecskeméti sorozattolvaj

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben. Az elkövető egy hónap leforgása alatt Kecskemét belvárosában nyitott raktárból, üzlet elé kihelyezett állványról, építkezési területről, valamint egy iskolaudvarról is minden mozdítható dolgot ellopott. A lopott holmi eladásából származó pénzt azonnal felélte.

A vádirat szerint a munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező kecskeméti férfi két felfüggesztett börtön próbaideje ellenére továbbra is lopásokból tartotta el magát. 2021 májusában Kecskemét belvárosában hat helyről lopott, volt azonban, ahova többször is visszatért.

Kihasználva a hó eleji munkaszüneti napot, egy irodaház nyitott raktárából irodai szövetszékeket, zárszerkezetet és villanykapcsolót vitt el. Visszatértekor a cég alkalmazottjának kerékpárját is magával vitte. Egy közeli utcában lévő üzlet elé kihelyezett állványról 7 csomag locsolótömlőt lopott el.

A vádlott hétköznap, a déli órákban a kerítésen át bemászott egy iskolaudvarra és a konyha bejárata mellett lezárt kerékpár lakatját lefeszítette. Kihasználva az elektromos kapu kinyílását, a lopott kerékpárral együtt távozott. Egy épülőfélben lévő családi ház mélygarázsából a sorozattolvaj két vízórát akart a vízvezeték megrongálásával lefeszíteni és elvinni. Ez ugyan nem sikerült neki, ám a csövek megrongálása miatt mintegy 100 m3 víz a mélygarázsba ömlött, komoly kárt okozva a ház tulajdonosának. Néhány nap múlva egy belvárosi képtár kertjébe is betért, ahol a locsolócsövet letekerte és magával vitte.

A lopott holmit a tolvaj minden esetben pénzzé tette, a kapott összegeket pedig felélte.

Az ügyészség a férfit többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi 6 és 10 hónap tartamú börtönbüntetéseit is utólag végre kell hajtani. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a bűncselekmények helyszínein készültek.