Letartóztatását indítványozta az ügyészség egy 2001-es kecskeméti késelés gyanúsítottjának

Rendőrség

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy férfi letartóztatását, aki 2001. április 11-én egy kecskeméti társasház előtt késsel többször megszúrt egy nőt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2001. április 11-én, este egy kecskeméti társasháznál lévő hulladékgyűjtő konténernél egy késsel ölési szándékkal többször megszúrta egy nő mellkasát és a nyakát. A megkéselt nő kiabálni kezdett, mire járókelők siettek a segítségére. A támadónak ekkor sikerült elmenekülnie. A sértett a szúrások miatt részben életveszélyes sérüléseket szenvedett, de szerencsére nem halt meg.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói több mint 20 év után, 2022. január 19-én elfogták és őrizetbe vették a késelő férfit. A rendőrök emberölés bűntettének kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként és kezdeményezték a letartóztatását is.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt alappal tartani kell attól, hogy a férfi a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Ezen kívül a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélye is indokolja.

A főügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója holnap, 2022. január 21-én fog dönteni.

Kép: illusztráció.