Fölözéssel lopta munkaadóját a kecskeméti férfi

Rendőrség

A széf helyett a szekrénybe rejtette a kasszából kivett pénz. Azonban főnöke észrevette a hiányt, és értesítette a kecskeméti rendőröket, akik tetten érték az alkalmazottat.

A dohányboltjának havi elszámolását ellenőrizte az üzlet tulajdonosa 2021. november 14-én, amikor észrevette, hogy hiányzik több készpénzkivételi bizonylat. Tudta, hogy alkalmazottjának van lehetősége kivenni pénzt a kasszából, mivel bevett szokás volt áthelyezni egy zárható páncélba a bevételt, úgynevezett fölözéssel. Ezekről a pénzmozgásokról bizonylatok készülnek, azonban ezeknek nyoma veszett. A férfi ellenőrizni kezdte az üzlet kamerájának felvételét, majd látta, hogy gyanúja beigazolódott: dolgozója pénzt vett ki a kasszából, majd a széf helyett az egyik szekrényébe rejtette a bizonylatokkal együtt.

A munkáltató értesítette a megyeszékhely rendőreit, akik a dohánybolthoz vonultak. A kutatás során készpénzt találtak az egyik szekrényben, valamint kukászsákba csomagolt dohányáruk kerültek elő az alkalmazott kocsijából. Kiderült, hogy a készpénzkivételi bizonylatokat egy füzetbe rejtette, amit szintén megtaláltak a rendőrök. Az asszonyt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A 26 éves helybéli elmondta, hogy idén augusztus óta 30 alkalommal vett ki pénzt a kasszából, esetenként 100.000-150.000 forintot, valamint rendszeresen lopott dohányárukat és alkoholt munkaadójától. Az eltulajdonított több mint 4 millió forintot utazásokra, ingóságokra költötte. A nyomozók az asszonytól lefoglalták az ellopott összegből vásárolt értékeket, valamint 400.000 forintot, amit vissza is adtak a tulajdonosának. A nőnek sikkasztás bűntette miatt kell felelnie, az eljárás során jelenleg szabadlábon védekezhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük