Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a gyermekét szexuálisan molesztáló férfi ügyében

Rendőrség

A férfit a bíróság – nem jogerősen – 7 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, többek között azért, mert kiskorú gyermekével folytatott szexuális cselekményt. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség – a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezésével egyetértve – hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A férfit a Kecskeméti Törvényszék szexuális erőszak, gyermekpornográfia és kiskorú veszélyeztetése miatt nem jogerősen 7 év 6 hónap szabadságvesztésre, 7 év közügyektől eltiltásra, és végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra ítélte. A bíróság megszüntette a szülői felügyeleti jogát mindkét kiskorú gyermeke vonatkozásában.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi a solti otthonában 2017 novemberétől 2019 nyaráig a – nála láthatáson lévő – kiskorú gyermekei előtt a barátnőjével többször szexuális kapcsolatot létesített. Az apa az egyik gyermekével többször folytatott szexuális cselekményt, amelyről videófelvételt készített.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfival szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás aránytalanul enyhe. A hosszabb időn át, a gyermekei sérelmére elkövetett bűncselekmények jellegére és konkrét tárgyi súlyára, illetve azok elkövetésének körülményeire figyelemmel hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása indokolt.

A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük