Rendőrautó

Lopás és sikkasztás

Rendőrség

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai egy három főből álló bűnbandával szemben folytatnak nyomozást több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Legalább tíz vagyon elleni bűncselekményt követtek el ismeretlen tettesek 2020 decembere és 2021 áprilisa között Baján, Vaskúton és Garán. A nyomozók úgy vélték, hogy a cselekmények összefügghetnek, és sejtésük később be is igazolódott.

A helyszíni adatok szerint a tolvajok nem válogattak az elkövetési módokban. Ingatlanok udvaráról tulajdonítottak el különböző tárgyakat – villanymotorokat, alumíniumot –, de az is előfordult, hogy elvitték egy kerítés darabját. Alkalmi lopásoktól, illetve sikkasztástól sem riadtak vissza: utcán hagyott kerékpárt vettek magukhoz, egyikőjük pedig egy kölcsönkért nyaklánccal rendelkezett a sajátjaként.

A bajai rendőrök széles körű adatgyűjtés során jutottak el az ismeretlen tettesekhez. Egyikőjüket, egy 45 éves nagybaracskai férfit még 2021. február 5-én elfogták és őrizetbe vették. Társát, egy 20 éves bajai lakost 2021. április 28-án vették őrizetbe, esetében előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A trió harmadik tagja gyanúsítottkénti kihallgatását követően jelenleg szabadlábon védekezhet. A nyomozók a bűnbanda tagjait többrendbeli lopással, illetve egyiküket sikkasztással is gyanúsítják. A rendőrök vizsgálják, hogy a főként tolvajlással gyanúsítható férfiak más, hasonló jellegű bűncselekményeket elkövethettek-e az utóbbi időben.