Halálos baleset Tiszaug közelében

Rendőrség

Ketten meghaltak, ketten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek a 44-es főúton történt balesetben.

 

Mint arról korábban már beszámoltunk, 2019. október 4-én délután a 44-es számú főúton halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

Tiszaug külterületén közlekedett 15 óra 10 perckor egy Suzuki Alto típusú személygépjárművel egy 21 éves békéscsabai illetőségű férfi. A helyszíni szemle adatai szerint a főút 33-as kilométerénél áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba azért, hogy az előtte haladó járműveket megelőzze, ám a manőver közben összeütközött a szemből érkező járműszerelvénnyel.

A baleset következtében a Suzukiban utazó 15 éves leány és 45 éves asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették. A sofőr és a mögötte ülő 11 éves gyermek súlyosan megsérült.

A baleset körülményeit a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja.

 

A KRESZ rendelkezései szerint előzni – többek között – abban az esetben szabad, ha az előzés céljából igénybe vett forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy a manőver a szembejövő forgalmat nem zavarja, illetve a vezető az előzés befejezése után autójával a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni. Az előzés az egyik legveszélyesebb művelet a közlekedésben. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy kellő körültekintéssel, odafigyeléssel vezessék járműveiket, hiszen jogkövető magatartással a balesetek jelentős része elkerülhető.

                                                                                                   … hogy mindenki hazaérjen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.