Fokozott rendőrségi akció Hajdú-Bihar megye útjain

Rendőrség
A hajdú-bihari rendőrök ismét közös közlekedésbiztonsági akciót szerveznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival. A fokozott rendőri jelenlétre 2016. március 23-án kell számítania a sofőröknek.

A három megyei rendőr-főkapitányság munkatársai 2016. március 23-án 9 órakor kezdik meg a közös akciót Hajdú-Bihar megyében, amelynek célja továbbra is az, hogy a közlekedési szabályszegésekre visszavezethető személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma csökkenjen.

A közlekedési szabályok betartásával a balesetek megelőzhetőek lennének. A Hajdú-Bihar megyei, Békés megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök közös ellenőrzésükkel erre hívják fel a közlekedők figyelmét.

Az elmúlt évek statisztikái szerint a sebesség túllépése, annak helytelen megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, a kanyarodási és előzési szabályok, valamint a követési távolság be nem tartása miatt következik be a legtöbb baleset.

A rendőrök Debrecen belvárosában, valamint a megye főútjain fognak ellenőrizni, főleg azokon az útszakaszokon, ahol az utóbbi időben több közlekedési baleset is történt.

A rendőrség továbbra is fokozott figyelmet fog fordítani az ittas állapotban közlekedő vagy agresszív, szabályszegő, gyorshajtó sofőrök forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, továbbá a sebességellenőrzésre.

A járművezetők ittasság ellenőrzésre is számíthatnak a rendőri intézkedések alkalmával.

Az ellenőrzés kiterjed a kerékpárosokra, motorkerékpárosokra és a segédmotoros-kerékpárral közlekedőkre is.

A rendőrség célja a közlekedési balesetek megelőzése, a zavartalan közlekedés biztosítása, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése.