Bíróság elé állnak a fatolvajok

Rendőrség
A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két gyanúsítottal szemben, akik a gyanú szerint több mázsa fát loptak egy Debrecen melletti erdőből.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást Sz. Tiborral és Sz. Lászlóval szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. január 4-én 18 óra körüli időben egy férfi telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, hogy Hosszúpályiban, egy helyi lakos házának udvarán több köbméter ismeretlen eredetű akácfa található. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol igazoltatták a 27 éves Sz. Tibort, aki a fák eredetével kapcsolatban többször ellentmondásba keveredett, majd beismerte, hogy azokat az egyik ismerősével együtt, egy Debrecen-Bánk melletti erdőből lopta. A hosszúpályi járőrök a helyi lakost, valamint társát, a 27 éves debreceni Sz. Lászlót elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a két férfitól lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt két darab láncfűrészt, valamint őket gyanúsítottként hallgatták ki. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a terheltekkel szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.