Sziget Fesztivál

A DJ-ké volt a főszerep a Sziget 4. napján – képes, videós beszámoló

Party Zone

A Sziget Fesztivál 1993-ban indult hódító útjára, így idén már 28. alkalommal várja látogatóit. A fesztiválozók nagy része külföldről, az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Franciaországból, Németországból, Olaszországból és Hollandiából érkezett.

Nem kötelező szeretni Justin Biebert, de el kell ismerni, hogy ő most a világ egyik legjobb fellépője – kollégánk beszámolója a Sziget 3. napjáról

A szombati negyedik napra is komoly Line-uppal készültek a szervezők. Calvin Harris és Alan Walker vezetésével a veretésé volt a főszerep, mindketten felejthetetlen show-t varázsoltak. A nagyszínpadon fellépett a Kensington és Lewis Capaldi is, akik megalapozták a hangulatot a nap fő DJ-jének, Calvin Harrisnek.

A holland rockegyüttes, a Kensington dallamos balladáira sokan összegyűltek a nagyszínpad előtt.

Lewis Capaldi magát nem meghazudtolva hatalmas profizmussal, és a rá jellemző humoros hozzáállással lépett a színpadra. A tömeg egyként énekelte a skót énekes-dalszerző és zenész lassú, szakítós, szomorú számait.

A nagyszínpad előtti teljes küzdőtér területe csaknem 4000 négyzetméter, mely totálisan megtelt a skót DJ és producer, Calvin Harris fellépésére, aki már a kezdeti beateknél berobbant:

Alan Walker, aki a Tomorrowlanden vagy a Lollapaloozán lép fel nem kapott helyet a nagyszínpadon, így az ő előadását váró hatalmas tömeg a neki szánt sátorból ki is szorult.

A Sziget a kulturális események terén is nagyon erős, szinte nem lehet úgy sétálni a fesztivál területén, hogy valami utcabálba ne fusson bele az ember. A cirkuszi előadások is remekek, lélegzetelállító programokkal szórakoztatja a közönséget a Cirque La Compagnie – L’avis Bidon az akrobaták és a börleszk világában.

Képek a Sziget szombati napjáról:

– Bácsi Éva –