Háromszorosára nőtt a szabadulószobák iránti kereslet

Party Zone
Magyarország szabadulószoba nagyhatalom – sokan tekintenek így erre az egészen különleges know-how-ra. A különleges, legtöbbször ma már tematikus logikai feladványokért külföldről is rengetegen érkeznek Budapestre: a romkocsmák látogatása után legény- és leánybúcsúk kedvelt programjai a szabadulószobák. De családi programok is lehetnek a gyerekeknek is alkalmas, filmekhez, mesehősökhöz köthető szabadulószobák. A Bónusz Brigád adatai szerint hat év alatt közel háromszorosára nőtt a szabadulószobák iránti kereslet, miközben az áruk szinte nem változott.

A szabadulószobákból észjátékkal, kreativitással, kereséssel, kódok megfejtésével, lakatok nyitogatásával, lézerfények követésével juthatnak ki 2-8 fős csapatok. No meg némi segítséggel, amit a játékmesterek adnak szükség esetén. 2013 óta értékesítenek szabadulószoba programokat a Bónusz Brigádon: abban az évben rögtön 4760-at adtak el ebből az akkor még újnak számító programból.

2019-ben a Bónusz Brigádon összesen 11823 szabadulószoba élményt adtak el, azaz a kereslet dinamikus növekedésben van: jelenleg közel 50 féle programból tudnak választani a szabadulószobák rajongói. 2019 legnépszerűbb programja egy 9 pályás szabadulószobakomplexum ajánlata volt – hiszen ma már kevés az egyszobás helyszín, van ahol háromhavonta változnak és 8-10 szobában zajlanak egyszerre a programok.

A szabadulószobák ára nem változott az elmúlt években a Bónusz Brigádon: egy akár 6 fő számára is alkalmas programot 7 és 10 ezer forint között lehet megvásárolni az élmények online piacterén.

Céges csapatépítő – milyen a csoportdinamika?

A szabadulószoba jellegénél fogva megfelelő csapatépítő program, ha valaki többre vágyik egy közös kocsmánál, de egy komplett hétvégét azért nem töltene kollégáival. A munkatársak közös gondolkodása, együttműködése, az ötletek megosztása mind-mind hasznos a napi munkában. Versenyeztetni ilyenkor nem célszerű őket, de itt a kupaktanácsok felállítása közben jól megismerhető a csapat dinamikája.